Mads Klitgård

Statistics — Mads Klitgård

This family tree was last updated on January 11, 2020.

Individuals
Males
210
51.7%
Females
196
48.3%
Total surnames
Families
Sources
Media objects
Repositories
Total events
1,133
Total users
99
Latest birth year
2012
This information is private and cannot be shown.
Average age at death
66
Males: 66   Females: 67
Family with the most children
11
This information is private and cannot be shown.
Average number of children per family
1.98
News
No news articles have been submitted.
Favorites
Slide show

75 års fødselsdag - ark1
75 års fødselsdag - ark1
View this individual — JENS MARTINUS “Tærsker” JENSEN

Note:

Jens M. Jensen (Tærsker) holder fødselsdag d. 10. marts 1954 – 75 år. Festen holdes i forsamlingshuset den 6. marts 1954.

Det er i anledning af Jens Tærskers 75 års fødselsdag, at vi er samlet her til fest i aften, og vi ønsker Dem og Deres børn med Dem hjertelig tillykke med dagen.

Ja, meget er sket siden 10. marts 1879, da Jens Tærsker for første gang så dagens lys. Men jeg er fuldt forvisset om, at De, Jens Tærsker, vil sige, at tiden er gået og gået meget hurtigt. Ja, næsten som om, det var som i går, at De gik derhjemme i barndomshjemmet hos den gamle Jens Tærsker. Vil man så spørge Jens Tærsker om, hvordan den tid er gået, tror jeg, at han vil svare, at det har været et jævnt, muntert og virksomt liv, hvor det har skiftet mellem sorrig og glæde.

Jeg kan godt tænke mig, at han derhjemme hos sin fader har været den dreng med lidt liv i – med spilopper nu og da. Det skulle være sært, om han først i sine ældre dage har fundet på det. Også på sine ungdoms dage er jeg sikker på, at han kan fortælle mange morsomme træk.

Den 30. august 1952 kunne Jens Tærsker have fejret guldbryllup, altså har han og Alma haft bryllup 30. august 1902, og det liv, der nu begyndte var præget af det, som jeg engang tidligere har udtalt: ”Jeg vil værge mit land”, eller man kan også lave det om og sige: jeg vil værge mit hjem. Dette med at værge sit land kan jo forstås på så mange måder. Dette, at man søger at skaffe det nødvendige til hjemmets opretholdelse, er jo også at værge sit hjem. Så vidt jeg husker, er denne sang Jens Tærskers yndlingssang.

Har det så lykkedes for Jens og Alma at værge dette hjem? Ja, for os, som står udenfor og kigger ind ad vinduerne, ser der sådan ud. Vi så ofte i fordums dage, at der var fuld af lykke inden for hjemmet, derude ved vejen, når det var søndag eller om aftenen. Det var børnene, der var hjemme for at se til fader og moder, og dermed sige en tak for det barndomshjem, de havde haft her, og intet er så skønt som barn…

On this day
No events for living individuals exist for today.